Mamaliguta cu jumari

de mihaelar63 in Porc, 30 Ian 2010 | 2967 vizualizari

 

noua moda e sa faci de mancare cu ce gasesti in frigider , ehe !!! asta o stim era si mai demult . aveam ceva fleica mai grasuta asa ca am facut rapid niste jumari minuscule pe care le-am pus in mamaliga .

 

INGREDIENTE

  • 500 faina malai
  • sare
  • 400 gr fleica
  • 200 gr bacon
  • 250 gr cas vaca
  • 200 gr branza burduf
  • 200 gr mozzarela
  • 200grsmantana
  • 200 gr iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu jumari:

  1. fleica se taie cuburi marunte si se face jumari , spre sfarsit se adauga si baconul taiat tot asa , se rumenesc pana devin crocante .
  2. intr-o oala se pun 2 litrii apa la fiert  cu sare si se face o mamaliga..
  3. se taie cuburi casul si mozarella .
  4. intr-o cratita teflonata se pune astfel in straturi : untura topita , mamaliga , cas. iaurt , jumari apoi mamaliga branza , smantana , jumari . se alterneaza straturile pana se termina materialul .
  5. se tine 10 minute sub capac sa se topeasca branzeturile.
 

TIPS-URI

1

serviti cu o cana de moare [ zeama de varza acra ]

2

la sfarsit  lasati mozarella , e mai aspectuasa daca se topeste .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15559
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15560
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15561
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15562
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15563
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15564
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15565
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15566
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15567
retete culinare - Mamaliguta cu jumari 15568

COMENTARII (4)

Oana 1

01.02.2010, 22:34

Aoleuuu, imi ploua in gura Ce mai mancam la mamaie la tzara

mihaelar63 1

01.02.2010, 22:57

daca nu ai zeama de varza sa vezi cum merge cu salata verde

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:24

vaiiii, ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21