Mamaliguta cu tocanita -post

de nadina73 in Mancaruri de post, 15 Mar 2010 | 2120 vizualizari

 

azi am trecut pe mamaliguta

 

INGREDIENTE

  • 4oo g varza de bruxel
  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 lingura de faina
  • 1 pahar lapte de soia(smanatana daca nu e de post sau lapte)
  • 1 lingurita delikat
  • ulei de masline 4-5 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu tocanita -post:

Se curata ceapa si se toaca marunt cu ardeiul rosu apoi se caleste in ulei ,dupa care se pune 1 lingurita boia dulce si apoi se pun cartofi curatati si taiati cubulete,dupa care se pune varza de bruxel si delikatu

Se lasa sa fiarba la foc potirvit pana se fierb bine,apoi se pune (optional numai daca doriti) eu fac 1-2 linguri de faina cu lapte de soia in acest caz(de post)se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se pune patrunjel verde tocat,si se stinge focu

Se serveste cu mamaliguta calda si cu o salata daca doriti probabil ve-ti zice varza cu varza de bruxel ............eu asa ma avut ,voi servici cu ce va place

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22307
retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22308
retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22310
retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22311
retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22312
retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22313
retete culinare - Mamaliguta cu tocanita -post 22314

COMENTARII (9)

nadina73 1

17.03.2010, 00:29

vai rivka te-am dat disparuta, am zis mai fata asta si-a pus palaria si cred ca a plecat la plaja nu mai are timp de bucatarie,Haide vino te astept

nadina73 1

17.03.2010, 00:31

rivka ce ai gatit azi,hai zi ceva nou............ceva retete noi

danis 1

06.04.2010, 21:34

ce bine arata ,dupa atata carne acuma chaiar ar merge o tacanita de ciupercinota 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: