Mamaliguta cu tochitura de carne cu legume

de TimofteAR03 in Porc, 9 Aug 2013 | 2847 vizualizari

 

Am preparat ceva simplu si gustos, am primit nota 10 de la minunata mea familie, pacat insa ca eu nu am putut gusta, dar nu conteaza, mai un pic si o sa pot si eu. Eu va dau ingredientele pentru 3 persoane.

 

INGREDIENTE

  • 1 L apa
  • faina de malai cat cuprinde
  • sare dupa gust
  • 3 cartofi mai marisori
  • 1 ardei Kapia
  • 1 ceapa mai mica
  • 3 ciuperci mai marisoare
  • 200 gr carne tocata
  • 1 pasta de rosi
  • patrunjel dupa gust
  • condimente pentru carne tocata
  • 100 gr unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu tochitura de carne cu legume:

Se pune apa la fiert impreuna cu cartofii curatati si taiati, cand cartofi sunt fierti ii scoatem si intr-un bol separat se zdrobesc, in apa de pe foc adaugam putina sare, dupa care incepem sa incorporam faina de malai. Cand mamaliguta este gata adaugam cartofii zdrobiti si amestecam sa fie bine incorporati apoi ne pregatim o tava de copt prajitura, eu am folosit rotunda, deoarece aia mi-a fost ce-a mai mica, o ungem cu unt. apoi turnam mamaliguta in tava si o lasam la rece.

Preparearea sosului: am pus carnea macinata intr-o tigaine cu cipercile taiate, am pus o canita de apa in loc de ulei, de ce am facut asta?! din cauza ca am regim, daca doriti voi puteti folosi ulei, le-am lasat la foc 5-10 min dupa care am adaugat ardeiul taiat marunt, ceapa taiata marunt, un pic de patrunjel, si minunatele condimente pentru carne tocata, sare, piper, au mai stat apoi pe foc 5 min.

Mamaliguta s-a racit, o punem frumos pe o tava sau o farfurie rotunda, se intoarce asa frumos ca o prajitura, si deasupra ei se pune minunatul sos. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu tochitura de carne cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura ardeleneasca