Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 669 vizualizari

 

Pentru ca a fost recent Ziua Dorului vin cu o mamaliguta preparata, din dor de mamaiga :D. Cu aceasta ocazie am testat formade tarta Tefal, recent achizitionata din camara Bucatarasului. Pot sa va spun ca am fost pe deplin multumita, puteti vedea din imagini ce frumos se desprindea mamaliguta si ce crusta a facut !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 faina malai
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g rulada cascaval cu carnat
  • 200 g telemea vaca
  • 200 g branza burduf
  • 100 g slanina afumata
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt:

  1. Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.
  2. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.
  3. Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.
  4. Feliati cubulete slanina afumata.
  5. Spalati ceapa si o feliati rondele subtiri.
  6. Intr-o forma de tarta sau tava ne-aderenta se prajeste usor slaninuta si ceapa.
  7. Jumatate din prajeala se pune separat .
  8. Feliati rulada de cascaval rondele. Taiati telemeaua bucati.
  9. Se intinde pe fundul tavii  jumatate din mamaliguta.
  10. Se distribuie jumatate din branzeturi pe toata suprafata.
  11. Se continua cu restul de mamaliga intinzandu-se inca un strat.
  12. Pentru a intinde mai usor mamaliga folositi o lingura si grasimea ramasa de la prajitul slaninei.
  13. Asezati restul de branzeturi in mod egal pe toata suprafata si presarati ceapa verde si slaninuta ramasa.
  14. Dati tava la cuptor 20 minute pentru gratinare.
  15. Decorati cu ardei iute rosu.
  16. Serviti mamaliguta insotita de muraturile sau salata preferata.
  17. Noi am avut salata de varza.
 

TIPS-URI

1

In loc de iaurt puteti folosi smantana.

2

Daca tava va permite puteti face mai multe straturi.

3

Se poate renuntala slanina. Inlocuiti cu unt sau ulei.

RETETA IN IMAGINI

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-0
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-1
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-2
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-3
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-4
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-5
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-6
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-7
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-8
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-9
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-10
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-11
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-12
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-13
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-14
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-15
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-16
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-17
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-18
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-19
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-20
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-21
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-22
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-23
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-24
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-25
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-26
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-27
Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt-28

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

noiinbucatarie 1

16.05.2016, 09:23

ce bine arata mamaliguta asta!

mihaelar63 1

16.05.2016, 09:26

Rocsi , Ii inteleg

Catalina L 1

18.05.2016, 20:54

buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04