Mancare cu telina si masline

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 1056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mare
  • 2 cepe mari
  • 200 g masline negre
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 foi dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare cu telina si masline:

Ceapa se taie julien si se caleste intr-o cana de apa. 
Daca apa scade se mai adauga una. 
Se tine pe foc cca. 20 minute. Intre timp se curata telina de coaja, se taie cubulete de aproximativ 1 cm. 
Se adauga si ea in cratita peste ceapa. 
Daca este nevoie se mai adauga o cana cu apa. 
Se lasa pe foc inca 15 minute, dupa care se adauga sucul de rosii. 
Se lasa pe foc pana scade sosul. Separat intr-o cratita se pun la fiert maslinele in apa rece in care se adauga o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce au fiert maslinele se scurg si se pun in mancarica. La sfastit se pune uleiul. Se condimenteaza cu sare si piper.

 

COMENTARII (8)

Geanina87 1

28.03.2016, 12:10

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 20:46

elucubratiiculinare 1

30.03.2016, 08:19

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04