Mancare de bame

de Ela68 in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 2553 vizualizari

 

Calitatea mancarii depinde foarte mult de marimea si tipul bamelor. Vom alege bame de culoare verde , cat mai micute. Daca acestea sunt mari si au culoarea verde pal, au seminte mari in interior, sunt deja coapte si nu sunt bune. Nu stiu daca gustul este apreciat de toata lumea, trebuie doar sa ne gandim ca sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si fibre. In plus, contin o cantitate mare de proteine si reprezinta un produs dietetic, fiind sarace in grasimi, sodiu, colesterol si calorii.
Sper ca v-am convins sa le incercati !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 2 linguri otet, sare
  • 4 linguri ulei
  • 2 legaturi patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame:

Bamele se spala si se curata de codite. Mare atentie, se va taia cat mai aproape de cotor astfel incat, la fierbere sa nu iasa semintele.  Punem la fiert apa cu o lingura de sare si 2 linguri de otet. Otetul se foloseste pentru a elimina vascozitatea care rezulta la contactul cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam bamele si le lasam 10 minute la foc mic. Daca nu sunt inca fierte le mai lasam inca cinci minute. Ceapa se taie si se pune la calit in ulei. Rosiile taiate in patru le punem la fiert cu o lingura de ulei si cand incep sa se inmoaie le curatam de coaja. Se pot folosi si rosii la cutie in locul celor proaspete. Adaugam bamele scurse si rosiile peste ceapa calita, lasam sa fiarba 10 minute si potrivim de sare. a sfarsit adaugam patrunjelul tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de bame-0
Mancare de bame-1
Mancare de bame-2
Mancare de bame-3
Mancare de bame-4
Mancare de bame-5
Mancare de bame-6

COMENTARII (15)

nilgun 1

02.08.2013, 23:59

eu le uram cand eram mica...nu imi placeau deloc...acum as manca

Ela68 1

03.08.2013, 08:29

le prepar mai mult pentru familie

laura_n 1

03.08.2013, 13:20

foarte bun bamele! nu toata lumea le agreeaza, dar eu le mananc cu placere, facea bunica mea o mancarica de bame de ne lingeam pe degete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04