Mancare de bame cu pui

de divainbucatarie in Pui, 29 Apr 2011 | 4010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg bame
  • 4 pulpe inferioare de pui prajite
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de maline
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri de vin
  • 1 legatura de patrunjel sau marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame cu pui:

Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari.
Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute.

Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de rosii, vin si verdeata. Adaugam 50 ml apa calda, sare si piper.

Acoperim vasul cu o folie de staniol si dam la cuptor la 200°C pentru 20-30 de minute. Dupa 15 minute ne uitam sa vedem daca a scazut sosul foarte mult. Putem sa mai adaugam inca 50 ml apa calda in acest caz.

Servim mancarea calda, imediat cand o scoatem din cuptor.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de bame cu pui 101393
retete culinare - Mancare de bame cu pui 101394

COMENTARII (22)

Kiko 1

25.06.2011, 09:20

Dragilor,
eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat de bame tinere si proaspete (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!

divainbucatarie 1

27.06.2011, 09:37

Multumesc kiko, am retinut ideea.

Panacris 1

16.05.2015, 15:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25