Mancare de bame cu pui

de divainbucatarie in Pui, 29 Apr 2011 | 6561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg bame
  • 4 pulpe inferioare de pui prajite
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de maline
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri de vin
  • 1 legatura de patrunjel sau marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame cu pui:

Pentru inceput lasam bamele sa stea 10 minute in apa fiarta si luata de pe foc. Astfel se vor opari.
Intre timp calim ceapa tocata marunt. Punem bamele opartite peste aceasta, urmand sa le prajim impreuna 2 minute.

Le punem apoi intr-un vas termorezistent, impreuna cu puiul prajit, sucul de rosii, vin si verdeata. Adaugam 50 ml apa calda, sare si piper.

Acoperim vasul cu o folie de staniol si dam la cuptor la 200°C pentru 20-30 de minute. Dupa 15 minute ne uitam sa vedem daca a scazut sosul foarte mult. Putem sa mai adaugam inca 50 ml apa calda in acest caz.

Servim mancarea calda, imediat cand o scoatem din cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Kiko 1

25.06.2011, 09:20

Dragilor,
eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat de bame tinere si proaspete (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!

divainbucatarie 1

27.06.2011, 09:37

Multumesc kiko, am retinut ideea.

Panacris 1

16.05.2015, 15:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui la cuptor