Mancare de bob

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 6 Apr 2015 | 1116 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult bobul, mai ales ca gasesc foarte putin de obicei (mananc o data pe an cand gasesc facut de mamaie, la tara). Anul asta mi-a dat si mie si am facut jumatate din el deocamdata. In mod normal se face cu prajeala deasupra, cu ceapa si rosii sau bulion, dar cum prajeala nu este sanatoasa si sunt si proaspat operata, am facut un sos de bulion.
P.S.: este foarte migalos de curatat.

 

INGREDIENTE

  • Bob:
  • 350g bob uscat (in urma umflarii cu apa si a curatarii s-au facut 480g bob);
  • o ceapa;
  • 2-3 linguri ulei;
  • apa cat sa acopere tot bobul;
  • sare, dupa gust.
  • Sos:
  • o lingura bulion;
  • un praf de sare;
  • un praf de zahar;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • doua linguri ulei;
  • 5 linguri apa;
  • un varf de lingurita de busuioc uscat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bob:

Bobul se pune in apa rece la inmuiat cu o zi inainte de preparare.

A doua zi, se ia fiecare bob si se curata de piele, eventual de gargarite.

Se fierbe in oala sub presiune cu o ceapa tocata si 2-3 linguri de ulei cu apa cat sa il acopere circa o ora. Dupa aceea se pune intr-o cratita si se mai fierbe pana cand scade apa de tot. Eventual se paseaza daca este necesar. Se pune sare, dupa gust.

Pentru sos, se fierb intr-o craticioara toate ingredientele circa 5-10 minute, pana cand se leaga. Sosul se pune peste bob.

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de bob-0
Mancare de bob-1
Mancare de bob-2
Mancare de bob-3
Mancare de bob-4
Mancare de bob-5
Mancare de bob-6
Mancare de bob-7

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

07.04.2015, 12:36

anca_rm 1

07.04.2015, 18:35

nu am mancat bob dar cred ca e bunnn , am citit si articolul tau si o sa incerc cand voi gasi sa cumpar

Catalinaflorea 1

07.04.2015, 22:24

un fel de humus romanesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20