Mancare de cartofi cu carne de porc

de Adinacarla in Porc, 4 Noi 2010 | 7988 vizualizari

Sincer nu stiu ce nume are mancarea mea....poate ma ajutati voi bucataresele mai experimentate

INGREDIENTE

  • 700g ceafa de porc proaspata
  • 12 feliute mici de costita afumata
  • 13 rondele carnati de casa
  • 7 cartofi
  • 3 linguri ardei dulce
  • 1 lingura ardei iute
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu carne de porc:

Am pus prima data in oala costita si carnatii cu-n strop de ulei,  si cand au inceput sa se prajeasca putin am adaugat zarzavaturile si am calit impreuna pana cand legumele s-au muiat putin. Am pus apoi carnea proaspata ( ceafa), boia si am acoperit cu apa calda,  Am pus sare si piper dupa gust si am lasat sa fierba pa foc potrivit. Cand carenea a fost aproape fiarta am pus cartofii taiati cuburi.

Din faina, ulei, un praf de sare si apa am facut un"aluat"subtire o coca sau cum vreti voi sa-i ziceti si am luat din ea cu lingurita umezita-n zeama si asa am format galuste.

Am lasat totul sa fiarba pana cand zeama a mai scazut.

Am servit alaturi de castraveti murati...pusi de soacra mea.

 PS: Nu ma prea pricep eu la explicatii...sper ca veti intelege ce am scris

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60516
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60517
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60519
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60523
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60524
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60525
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60526
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60527

COMENTARII (23)

Sylvia 1

10.11.2010, 12:24

Adina am facut ieri mancarica asta, e bestiala cum imi aminteam, gustul subtil de afumatura...o minunatie . Eu am pus cateva rondele de carnat afumat picant chorizo si catava bucatele de carnat proaspat subtire pe langa carnita cu muraturi....nu-ti izc ca asta am si azi la pranz Sa vad daca o sa pot pune pozele mele ca sunt cam jalnic, le-am facut cu camera de filmat ca sunt fara aparat photo de cateva zile

Adinacarla 1

10.11.2010, 16:24

Ma bucur ca ti-a placut finalul retetei...si mai ales sunt fericita ca am avut o mica "participare" si ti-am amintit de o mancarica "romaneasca" sper ca-i romaneasca, sau ma insel?
Abia astept sa gust virtual din mancarica preparata de tine.
Esti departe ca veneam eu cu aparatul meu sa facem poze

gaby1980 1

22.11.2011, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

NIMIC

Nimic, da, căci nimic-ul, luat la scărmănat, nu face altceva decât să ne arate că tot-ul, privit în ansamblu, chiar şi-n antinomie cu nimicul, nu-i decât un nimic transformat, materializat, iar asta numai pentru o...

Îmbulzeala

Fără dar şi poate că graţie tehnologiei din ziua de azi suntem martori ai unor evenimente ce se petrec lângă noi sau mai departe de noi în timp real. Şi e bine, dar e rău. Fapt pentru care intru în miezul problemei şi...

TOP
utilizatori

9880 puncte

7300 puncte

Lau 7

6700 puncte

6100 puncte

6100 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Tort rapid cu budincă și fructe
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D