Mancare de cartofi cu carne de porc

de Adinacarla in Porc, 4 Noi 2010 | 8555 vizualizari

 

Sincer nu stiu ce nume are mancarea mea....poate ma ajutati voi bucataresele mai experimentate

 

INGREDIENTE

  • 700g ceafa de porc proaspata
  • 12 feliute mici de costita afumata
  • 13 rondele carnati de casa
  • 7 cartofi
  • 3 linguri ardei dulce
  • 1 lingura ardei iute
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu carne de porc:

Am pus prima data in oala costita si carnatii cu-n strop de ulei,  si cand au inceput sa se prajeasca putin am adaugat zarzavaturile si am calit impreuna pana cand legumele s-au muiat putin. Am pus apoi carnea proaspata ( ceafa), boia si am acoperit cu apa calda,  Am pus sare si piper dupa gust si am lasat sa fierba pa foc potrivit. Cand carenea a fost aproape fiarta am pus cartofii taiati cuburi.

Din faina, ulei, un praf de sare si apa am facut un"aluat"subtire o coca sau cum vreti voi sa-i ziceti si am luat din ea cu lingurita umezita-n zeama si asa am format galuste.

Am lasat totul sa fiarba pana cand zeama a mai scazut.

Am servit alaturi de castraveti murati...pusi de soacra mea.

 PS: Nu ma prea pricep eu la explicatii...sper ca veti intelege ce am scris

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de cartofi cu carne de porc-0
Mancare de cartofi cu carne de porc-1
Mancare de cartofi cu carne de porc-2
Mancare de cartofi cu carne de porc-3
Mancare de cartofi cu carne de porc-4
Mancare de cartofi cu carne de porc-5
Mancare de cartofi cu carne de porc-6
Mancare de cartofi cu carne de porc-7

COMENTARII (23)

Sylvia 1

10.11.2010, 12:24

Adina am facut ieri mancarica asta, e bestiala cum imi aminteam, gustul subtil de afumatura...o minunatie . Eu am pus cateva rondele de carnat afumat picant chorizo si catava bucatele de carnat proaspat subtire pe langa carnita cu muraturi....nu-ti izc ca asta am si azi la pranz Sa vad daca o sa pot pune pozele mele ca sunt cam jalnic, le-am facut cu camera de filmat ca sunt fara aparat photo de cateva zile

Adinacarla 1

10.11.2010, 16:24

Ma bucur ca ti-a placut finalul retetei...si mai ales sunt fericita ca am avut o mica "participare" si ti-am amintit de o mancarica "romaneasca" sper ca-i romaneasca, sau ma insel?
Abia astept sa gust virtual din mancarica preparata de tine.
Esti departe ca veneam eu cu aparatul meu sa facem poze

gaby1980 1

22.11.2011, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04