Mancare de cartofi cu carne de porc

de Adinacarla in Porc, 4 Noi 2010 | 8326 vizualizari

 

Sincer nu stiu ce nume are mancarea mea....poate ma ajutati voi bucataresele mai experimentate

 

INGREDIENTE

  • 700g ceafa de porc proaspata
  • 12 feliute mici de costita afumata
  • 13 rondele carnati de casa
  • 7 cartofi
  • 3 linguri ardei dulce
  • 1 lingura ardei iute
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu carne de porc:

Am pus prima data in oala costita si carnatii cu-n strop de ulei, si cand au inceput sa se prajeasca putin am adaugat zarzavaturile si am calit impreuna pana cand legumele s-au muiat putin. Am pus apoi carnea proaspata ( ceafa), boia si am acoperit cu apa calda, Am pus sare si piper dupa gust si am lasat sa fierba pa foc potrivit. Cand carenea a fost aproape fiarta am pus cartofii taiati cuburi.


Din faina, ulei, un praf de sare si apa am facut un"aluat"subtire o coca sau cum vreti voi sa-i ziceti si am luat din ea cu lingurita umezita-n zeama si asa am format galuste.


Am lasat totul sa fiarba pana cand zeama a mai scazut.


Am servit alaturi de castraveti murati...pusi de soacra mea.


PS: Nu ma prea pricep eu la explicatii...sper ca veti intelege ce am scris

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60516
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60517
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60519
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60523
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60524
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60525
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60526
retete culinare - Mancare de cartofi cu carne de porc 60527

COMENTARII (23)

Sylvia 1

10.11.2010, 12:24

Adina am facut ieri mancarica asta, e bestiala cum imi aminteam, gustul subtil de afumatura...o minunatie . Eu am pus cateva rondele de carnat afumat picant chorizo si catava bucatele de carnat proaspat subtire pe langa carnita cu muraturi....nu-ti izc ca asta am si azi la pranz Sa vad daca o sa pot pune pozele mele ca sunt cam jalnic, le-am facut cu camera de filmat ca sunt fara aparat photo de cateva zile

Adinacarla 1

10.11.2010, 16:24

Ma bucur ca ti-a placut finalul retetei...si mai ales sunt fericita ca am avut o mica "participare" si ti-am amintit de o mancarica "romaneasca" sper ca-i romaneasca, sau ma insel?
Abia astept sa gust virtual din mancarica preparata de tine.
Esti departe ca veneam eu cu aparatul meu sa facem poze

gaby1980 1

22.11.2011, 11:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Acru si dulce

Săptămâna trecută, într-o zi de primăvară nehotărâtă, într-o goană nebună după rezolvarea anumitor birocratice situaţii, în clipe în care ţi se pare că toate treburile s-au strâns într-o singură zi şi că fizic pare imposibil să le rezolvi...

Poveste de pe taramul prieteniei

De multe ori se întâmplă să te întrebi dacă lucrurile cu care Dumezeu te-a binecuvântat sunt datorate meritelor tale ori, cum este firesc, să te întrebi dacă aceste lucruri/daruri sunt doar izvorul iubirii divine ce se împarte fără să se ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!
Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Suntem cei mai veseli
și activi bucatarași

Felicitări!
Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și
intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8060 puncte

7430 puncte

4480 puncte

3730 puncte

Lau 8

3560 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!
Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Suntem cei mai veseli
și activi bucatarași

Felicitări!
Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și
intră în gașca noastră!