Mancare de cartofi cu costita afumata

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2012 | 5683 vizualizari

 

De gustibus et coloribus non disputandum. :D

 

INGREDIENTE

  • cartofi cca 1.5 kg
  • costiţă 500 gr
  • ceapă roşie 2 buc.
  • morcov
  • ardei 2 buc (galben şi roşu)
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • apă
  • pătrunjel verde
  • roşii cherry
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu costita afumata:

Cum zilele trecute am dat iama prin bucătăria altei ţări am zis la întoarcere să regăsesc gustul românesc. Aşa se face că tot încurcându-mă de nişte costiţă afumată prin frigider am zis să-i arăt care-i este menirea.

Aşadar se taie costiţa în bucăţi lejere şi se pregăteşte pentru un pic de rumenire (3-4 minute) pentru a se forma o crustă gustoasă. Se curăţă cartofii şi se taie cuburi în aşa fel încât fierberea să fie rapidă dar nici  să nu se zobească. Se taie ceapa şi se toacă ardeii. Morcovul l-am dat prin răzătoarea mare pentru că se topeşte uşor şi dă culoare plăcută.

În timp ce costiţa se rumeneşte se pune peste ea ceapa, ardeiul şi morcovul pentru a se căli împreună 5 minute. Se adaugă apoi cartofii şi se pune apă cât să acopere bine ingredientele. Se adaugă două foi de dafin şi piper după preferinţă.

Când cartoful a fiert bine se adaugă roşiile cherry (ori suc de roşii) şi se mai lasă la fiert câteva minute.

Opţional se poate pune busuioc, mărar şi pătrunjel. Eu folosesc din fiecare pentru că aşa am obişnuit.

p.s Dacă la capitolul design pozele nu arată excelent,  gustul a fost la mare înălţime. :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

portiadelumina 1

14.10.2012, 14:18

Denisa, noroc cu internetul, că aici nu se strică mâncarea Mulţam de trecere

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:56

portiadelumina 1

20.11.2012, 14:34

Mulţumesc Gabytza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de porc la Multicooker