Mancare de castraveti acri si carne de porc

de Panacris in Porc, 20 Mar 2011 | 3893 vizualizari

 

Mai aveam cativa castraveti acri si am incropit o mancarica buna!!!

 

INGREDIENTE

  • carne de porc pentru gulas 750 gr.
  • castraveti acri 10 bucati
  • ciuperci 5oo gr.
  • ceapa 1 bucata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • marar verde o legatura sau uscat 2 lingurite
  • faina 50 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de castraveti acri si carne de porc:

Se curata ceapa si se taie rondele, se pune la calit in apa cu ulei. Carnea se portioneaza, cam cat sa iei o imbucatura, si se pune peste ceapa. Se asezoneaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert cca. 30 minute. Intre timp castravetii se taie marunt si se dau intr/un clocot. Ciupercile daca sunt proaspete se curata si se dau intr/un clocot. Se strecoara castravetii si ciupercule si se pun in amestecul de carne. Se mai lasa sa fiarba impreuna cca. 10 minute. La final se desface faina cu un pic de apa rece sau lapte si se toarna peste mancarica.

Se mai da un clocot si e gata. Se serveste cu cartofi piure, orez, paste sau simplu cu paine.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si ceapa rosie!!!

RETETA IN IMAGINI

Mancare de castraveti acri si carne de porc-0
Mancare de castraveti acri si carne de porc-1
Mancare de castraveti acri si carne de porc-2
Mancare de castraveti acri si carne de porc-3
Mancare de castraveti acri si carne de porc-4
Mancare de castraveti acri si carne de porc-5
Mancare de castraveti acri si carne de porc-6
Mancare de castraveti acri si carne de porc-7

COMENTARII (10)

Rux 1

21.03.2011, 18:07

Arata bine

Panacris 1

21.03.2011, 19:07

Multumesc!

Ina 1

21.03.2011, 19:27

delicioasa mancarica de castraveti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04