Mancare de castraveti murati cu carne de porc

de Panacris in Porc, 12 Iul 2015 | 9757 vizualizari

 

Provocarea http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ , m-a pus la încercare de data asta. Margareta Cisamsiu, Bucătărașă de frunte;), a propus tocană:D, mâncare tradițională și cu istoric:D Eu am descoperit această tocană acum 22 de ani când am ajuns în Răgățime :D, ce ține de Muntenia. M-am documentat, iar în cartea lui Radu Anton Roman, Dumnezeu să-l odihnească în pace, am găsit în volumul 4, Banatul și Muntenia colinară, această minunată rețetă. Sincer până acum, am preparat-o cu smântână și mărar :D dar acum am intrat în normalitate, adică tradiție. Bine, că am adus ceva nou la rețetă, asta e specialitate mea :D ;) Gata cu vorbăria să trecem la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Castraveți murați în saramură 1000 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Pulpă de porc 1000 g, Ulei/ untură 2 linguri,
  • Bulion 1 pahar,
  • Sare iodată,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cimbru ½ linguriță,
  • Mărar 2 flori,
  • Roșii proaspete 4-5 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de castraveti murati cu carne de porc:

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă, pulpa de porc, fasonată și tăiată bucățele, apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce, apoi se adaugă apă cât să acopere carnea. Între timp, castraveții murați, se taie in bucățele și se adaugă la amestecul de carne și legume. 

Se lasă la fiert, la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute. ”Acrișoară și plăcută, proaspătă iarna și răcoroasă primăvara, tocănița se potrivește, paradoxal, cu un vin demisec, cu o Fetească Albă sau un Savignon Blanc, esențe nobile, fine, armonioase, ce reușesc remarcabil pe plaiurile Dealului Mare, la Boldești sau Cricov” astea sunt spusele marelui Radu Anton Roman ;) Spor și poftă bună! ;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti murati cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Aletta 1

13.07.2015, 09:51

Da,arata f bine

Panacris 1

13.07.2015, 20:58

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:39

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor