Mancare de ciuperci

de UrsanMihaela in Mancaruri de post, 8 Iun 2018 | 3424 vizualizari

 

Imi plac mult ciupercile. Azi va prezint o simpla mancarica, care este foarte gustoasa. Poate fi pregatita si in zile de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1-2 buc ceapa galbena
  • 1/2 buc radacina de patrunjel
  • 1/2 buc radacina de pastranac
  • 2-3 buc morcov
  • 1 buc telina mica
  • 1/2 lingurita sare
  • 30 ml ulei vegetal
  • 1 buc legatura verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci:

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac.
Se amesteca din cand in cand. Se adauga o cescuta cu apa. Se fierbe cca. 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand.  Se pune sarea.

Dupa o ora, se opreste focul. Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt. Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.

TIPS-URI

1

Daca ciupercile isi lasa suficienta apa, atunci nu mai trebuie adaugata acea cescuta de apa.

2

Se poate servi cu usturoi.

3

Se poate servi cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

oanapl 1

17.06.2018, 22:55

Si noua ne place!

mihaelar63 1

09.07.2018, 05:26

Gheorghita_T 1

27.07.2018, 22:29

O mancarica tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ritase sau placintele de post