Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar

de Sylvia in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 11078 vizualizari

 

Va prezint azi o mancare simpla si aromata dar totodata deosebita din cauza unor mici detalii. La mancarea de ciuperci am adaugat hribi uscati rehidratati care i-au dat o aroma de vis si am servit mancarica cu niste patrate de mamaliga la gratar, un deliciu......

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 500 grame de ciuperci ( eu am pus ciuperci champinion ),
  • o ceapa de marime medie ( echalote am pus eu),
  • o lingura de ulei,
  • un sfert de ardei rosu, 
  • o mana de hribi uscati rehidratati,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 cuburi de legume facute de mine am mai pus eu : http://bucataria-sylviei.ro/cuburi-de-legume.html.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar:

Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ).

 Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii pentru ca e foarte aromata.

  Intr-un vas punem ceapa tocata fin si uleiul si apoi adaugam ciupercile si condimentele. Eu am folosit si de aceasta data ceanul de  fonta, il folosesc la absolut tot ce inseamna pregatit mancare pe aragaz. Dupa ce lasam sa se caleasac putin ciupercile adaugam hribii rehidratati taiati bucati si turnam apa in care i-am rehidratat si adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam sa se faca la foc mic pret de 15-20 minute .

 In timp ce se facea mancarica, am facut o mamaliga putin mai consistenta, am intins-o pe un platou neaderent si am aplatizat-o intr-un strat de 2-3 cm. Se decupeaza dreptunghiuri de marimea dorita si se prajeste pe gratarul pensulat cu ulei de masline. Face o crusta aurie si usor crocanta, extraordinara la gust, iar in mijloc ramane moale. E de vis mamaliga asta, in bucataria italiana am vazut prima data metoda asta si i-am ramas fidela . Puteteti sa puneti si unt sarat inloc de ulei daca nu este de post .

 Am servit ciupercile fierbinti cu mamaliga la fel fierbinte si aromata . Sincer va spun a fost de vis, hribii si-au lasat aroma exact cat trebuie, mamaliga a avut rolul ei ….o mancare lejera si aromata. Sper sa o testati si sa imi spuneti ca am avut dreptate.

 

TIPS-URI

1

La sfarsit am adaugat putin amidon sa ii dau onctuozitate si  verdeata aromata, eu am pus marar de data asta.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-0
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-1
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-2
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-3
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-4
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-5
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar-6

COMENTARII (52)

Criss

Criss 1

22.11.2010, 12:46

Sosesc. Ador ciupercile.

Sylvia

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Vero ce ma bucur sa te vad abia astept zilel de peste o sa fac o reteta de-a ta

Sylvia

Sylvia 1

23.11.2010, 10:20

Criss te servesc cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12