Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)

de diaconta in Mancaruri de post, 23 Apr 2013 | 13481 vizualizari

 

Pentru că încă mai este post, încercăm să gătim preparate de post gustoase. Ciupercile pleurotus au un gust foarte bun, chiar asemănător cu cel al cărnii. Eu i-am făcut alături o garnitură de orez, dar e la fel de bună si fără nimic lângă ea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 2 buc ceapa uscata
  • Sare,piper,boia
  • Un căţel de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • Ulei
  • Marar si patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post):

Ceapa si morcovii i-am curatat si i-am taiat felii.

Ciupercile le-am taiat bucati mai mari,iar partea dinspre codita am taiat-o marunt.

Intr-o cratita am pus ulei si am calit morcovii si ceapa,pâna ceapa adevenit sticloasa.

Am adaugat apoi putina boia si ciupercile taiate marunt.Am condimentat.

Bucatile mai mari de ciuperci le-am presarat cu putin ulei si le-am condimentat.Apoi le-am pus intr-o tigaie la prajit.Apa lasata am scurs-o peste amestecul de morcovi si ceapa din cratita.

Am lasat ciupercile sa se prajeasca în tigaie.

Peste amestecul din cratita am pus putina apa si am lasat sa fiarba.

Dupa aproximativ 10 minute,am pus si bucatile mai mari de ciuperci prajite , sucul de rosii si usturoiul tocat marunt.

La final am pus verdeata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de ciuperci pleurotus cu orez(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diana_k 1

25.04.2013, 10:00

loredanaaa 1

26.04.2013, 01:50

ciuperci nu refuz

diaconta 1

26.04.2013, 08:34

Loredana,e bine daca nu esti mofturoasa ciupercile astea chiar sunt bune,desi favoriti raman galbiorii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu masline