Mancare de fasole boabe

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2011 | 12373 vizualizari

 

Fasolea uscata este buna sub orice forma si la orice masa.

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • 300g carne de pe ciolan afumat
  • 4 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 4 rosii
  • 2 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe:

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece.

dimineata se spala si se pune la fiert schimband primele 2 ape.

Se fierbe o ora o ora jumatate pana fasolea este aproape facuta.

Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt.

Se adauga vegeta, boiaua si piper.

Cand devine sticloasa se pune carnea de pe ciolan taiata bucati potrivite, ardeiul si morcovii curatati si taiati rondele.

Se pune putina apa si se fierbe pana sunt facute toate ingredientele.

Se adauga fasolea boabe aproape fiarta, rosiile, pasta de tomate, foile de dafin, se potriveste de zeama si se mai fierbe 15-20 minute.

Se potriveste de sare, se pune mararul tocat marunt, se mai fierbe 1-2 minute si este gata.

Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi. Se poate pune in farfurie si putin ulei de masline deasupra pentru "luciu".

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de fasole boabe-0
Mancare de fasole boabe-1
Mancare de fasole boabe-2
Mancare de fasole boabe-3
Mancare de fasole boabe-4
Mancare de fasole boabe-5
Mancare de fasole boabe-6
Mancare de fasole boabe-7
Mancare de fasole boabe-8
Mancare de fasole boabe-9

COMENTARII (24)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.12.2014, 10:34

ralu_ca

ralu_ca 1

01.12.2014, 17:08

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.12.2014, 18:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!