Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

de Doinavar in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2013 | 7771 vizualizari

 

Fasolea bob imi place la nebunie. Are bobul mare, cu o mana de fasole indestulezi intreaga familie. Daca pui si un ciolan afumat, bine fiert, succesul este garantat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole bob
  • 750-800 g ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar si leustean
  • 20 ml ulei
  • 50 ml ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci
  • sare, piper, paprika, cimbru,
  • 1 foaie dafin,
  • 1-2 lingurite zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.
Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.

Intre timp, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru, zaharul si concentratul.

Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o.

Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.

Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati si slanina prajita