Mancare de fasole galbena

de AndreeaMaria in Mancaruri de post, 25 Mai 2012 | 2191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de fasole galbena
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras,rosu
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • suc de rosii dulce-acrisor (3 linguri)
  • marar ( 2 lingurite cu varf)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole galbena:

Spalati fasolea,rupeti coditele,apoi o taiati in bucati mai mici.

Dupa ce ati tocat ceapa,ati dat prin razatoarea mica morcovul si ardeiul l-ati taiati cubulete, puneti intr-o cratita putin ulei de floarea soarelui si le caliti. (Mai intai ceapa,apoi adaugati morcovul si ardeiul). Adaugati si 3 linguri de suc de rosii.

Dupa ce se calesc timp de 8-10 minute, la foc potrivit, adaugati fasolea; mai lasati 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand.

Adaugati apa cat sa se acopere fasolea si lasati sa fiarba aproximativ 35 de minute.

Dupa ce s-a fiert fasolea:  puneti intr-un castronel putina zeama din mancare,adaugati o lingurita de faina (amestecati continuu ca sa nu se formeze cocoloase),adaugati si usturoiul pisat; turnati aceasta compozitie in mancare si mai lasati sa fiarba 10-15 minute,

 La sfarsit, puneti 2 lingurite de marar si opriti focul.

Pofta buna! :)

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de fasole galbena-0
Mancare de fasole galbena-1

COMENTARII (15)

AndreeaMaria 1

23.06.2012, 11:44

exact!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:46

as manca incontinuu

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:46

e tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04