Mancare de fasole proaspata cu cartofi

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 5 Sep 2012 | 5590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole galbena subtire
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 linguri cu ulei de gatit
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura marar proaspat
  • 4 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole proaspata cu cartofi:

Fasolea curatata la ambele capete se taie in doua si se spala bine cu apa rece. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins peste care se pune ceapa si cand ceapa este calita se adauga cartofii. Intre timp intr-un alt vas se pune apa ca sa fiarba cu sare si cand a clocotit se pune fasolea si se lasa pana se inmoaie bine dar sa nu se sfarame.

In cratita cu ceapa si cartofi se pune apa fiarta si se lasa pana se inmoaie cartofii, se adauga si sucul de rosii, iar cand fasolea este gata cu o strecuratoare se ia din oala si se pune in cratita cu cartofii. Se lasa se clocoteasca se adauga usturoiul tocat marunt si maratul tocat marunt nu inainte de a potrivi de sare, piper, cimbru.

Se poate servi ca o mancare de post dar si ca garnitura la o friptura ,snitele etc.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de fasole proaspata cu cartofi 176312
retete culinare - Mancare de fasole proaspata cu cartofi 176313

COMENTARII (14)

Sim0na 1

06.09.2012, 14:10

buna rau!

Lau 1

06.09.2012, 20:37

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21