Mancare de iepure

de xana in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2013 | 1765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • masline
  • patrunjel proaspat
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iepure:

Iepurele se taie bucati si se condimenteaza cu sare, piper, usturoiul pisat, foile de dafin si vinul rosu si se lasa 45 de minute(sau mai mult daca aveti timp) sa ia gust. Dupa acest timp se scot din vin bucatile de carne si se prajesc pe ambele parti in ulei de masline pana se rumenesc.

Adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se inmoaie, apoi pasta de rosii, restul de vin in care a stat carnea si un pahar cu apa si lasam sa fiarba. Daca este necesar se mai adauga apa pana fierbe carnea, dar se lasa sa scada, sa formeze un sos. 

Inainte de a lua mancarea de pe foc, se adauga maslinele si patrunjelul taiat marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de iepure-0
Mancare de iepure-1
Mancare de iepure-2
Mancare de iepure-3
Mancare de iepure-4

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

25.10.2013, 15:36

vai cat de bine arata!o sa fac si eu

xana 1

25.10.2013, 16:04

Panacris 1

23.02.2015, 20:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04