Mancare de iepure cu masline

de Bunica in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2014 | 2934 vizualizari

 

Aveam in congelator 3 bucati de iepure.M-am hotarat sa fac cu ele o mancare cu masline.Este cunoscut faptul ca iepurele trebuie facut cu sos ,ca sa nu se usuce carnea.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de iepure
  • o ceapa
  • 4 linguri pasta de tomate
  • o lingurita faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g. masline
  • o lamaie
  • Baza Mirodenia (Fuchs)
  • Marinada:
  • 200 ml. apa
  • 1 lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iepure cu masline:

Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.
Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.
Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.
In timp ce fierbe se ia spuma formata.

Ceapa se curata,spala si toaca marunt.

Se pune in cratita cu carne la fiert .

Faina se omogenizeaza bine cu o lingura pasta de tomate .

Cand ceapa este fiarta se pune pasta de tomate in care s-a pus faina.

Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.

Pune apoi si restul de pasta de tomate si lasa la fiert.

Intr-o cratita mica se pun maslinele la fiert.

Dupa ce au dat cateva clocote(4-5)se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Scurge apa si pune-le in cartita cu mancare.

Adauga foaia de dafin si inchide focul.

Adauga Baza Mirodenia (Fuchs) dupa gust.

La sfarsit se pune lamaia curatata de coaja si taiata in rondele.

 

 

TIPS-URI

1

Carnea este fiarta cand intra furculita usor in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

30.01.2014, 19:31

Buna mancarica ai facut, Buni!

Rocsi 1

30.01.2014, 20:44

Bunica 1

30.01.2014, 20:52

E iepure de casa ,Maria>

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Caprita pe pat de cartofi la cuptor