Mancare de legume cu hrisca

de Valclaudia in Mancaruri de post, 18 Iul 2015 | 1231 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri de ulei
  • 2 morcovi marisori
  • 1 dovlecel
  • 1 broccoli
  • cca 500 gr. rosii foarte copate trecute prin robot
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1/2 cana boabe de hrisca
  • sare si piper macinat dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de legume cu hrisca:

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.

Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute).

Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute.

Presaram boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust, adaugam apoi dovlecelul curatat de coaja si seminte taiat cubulete.

Punem buchetelele de broccoli, adaugam 1/2 cana apa rece,acoperim cratita cu un capac si lasam mancarea la foc potrivit cca 15 minute.

Punem rosiile trecute prin robot, mai lasam macarea la foc inca 10 minute.

Adaugam boabele de hrisca spalate, lasam sa se umfle (cca 10 minute) si sa absoarba tot lichidul din cratita.

Oprim focul, presaram patrunjel verde si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391231
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391232
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391233
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391234
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391235
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391236
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391237
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391240
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391241
retete culinare - Mancare de legume cu hrisca 391242

COMENTARII (13)

alilianaa 1

18.07.2015, 22:24

buna, buna

Ksenya 1

19.07.2015, 09:35

pe placul meu

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55