Mancare de limba cu masline verzi

de anca_rm in Porc, 22 Iul 2015 | 1908 vizualizari

 

O mancarica buna si relativ usor de pregatit .

 

INGREDIENTE

  • -3 bucati limba
  • -1 ardei
  • -1 rosie
  • -2 fire ceapa verde
  • -3 catei usturoi
  • -200 ml vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -o lingura ulei
  • -100 gr masline verzi fara samburi (eu am avut umplute)
  • -3 frunze dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de limba cu masline verzi:

Limba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de limba. Acum va trebui sa curatam limbile de partile albe si o taiem in bucati cat doriti de mari .

Taiem legumele si le punem separat pe toate .

Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si calim putin ceapa si ardeiul (cam 2 minute), adaugam vinul alb si bucatile de limba.

Cand fierbe adaugam rosiile , sare , piper, usturoiul si maslinele feliate sau intregi , cum doriti.

Lasati sa fiarba pana cand scade sosul usor .  

Eu am pus tot acolo sa se gateasca in sos cartofi intregi .

Cred ca ar fi foarte buna cu ardei iute pus sa fiarba impreuna cu celelalte , ar fi usor picant. Incercati daca va place gustul picant. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de limba cu masline verzi 391749
retete culinare - Mancare de limba cu masline verzi 391750
retete culinare - Mancare de limba cu masline verzi 391751
retete culinare - Mancare de limba cu masline verzi 391752
retete culinare - Mancare de limba cu masline verzi 391753

COMENTARII (12)

Alexandra Burz 1

22.07.2015, 14:27

suuper

Constelatialeu 1

22.07.2015, 17:44

De cate ori aud de limba cu masline imi vine in minte o piesa de teatru,nu-i mai retin numele dar stiu ca limba era asa slavita in aceiasi masura in care era hulita....

dantes 1

24.07.2015, 13:14

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D