Mancare de linte cu praz

de T I M E A in Mancaruri de post, 12 Mar 2013 | 5407 vizualizari

 

O mancare gustoasa, rapida si sanatoasa, gata in cateva minute. Buna pentru vegetarieni, pentru cei care postesc sau pur si simplu pentru cei ca mine care din cand in cand isi doresc o mancare mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva de linte (240 gr net)
  • 1 morcov
  • praz (aprox 15 cm dintr-un praz)
  • 1/2 ardei capia rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita pudra de curcuma
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu praz:

Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.

Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de masline.  

Adaugam ardeiul tocat marunt si prazul feliat si mai calim 2-4 minute.

Lintea o scurgem de apa, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.  

Turnam lintea peste legume, adaugam o jumatate de cana de apa, punem condimentele si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 10 minute).   

Luam de pe foc si servim cald.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi linte proaspata fiarta separat

2

Cantitatile de la ingrediente sunt pentru o persoana sau cu indulgenta doua persoane daca mai aveti si altceva langa, asa ca daca doriti pentru mai multe persoane dublati/triplati cantitatile.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de linte cu praz-0
Mancare de linte cu praz-1
Mancare de linte cu praz-2
Mancare de linte cu praz-3
Mancare de linte cu praz-4
Mancare de linte cu praz-5
Mancare de linte cu praz-6

COMENTARII (35)

Panacris 1

09.03.2014, 18:34

Xandrinne 1

06.08.2014, 09:05

babi5 1

02.12.2014, 15:20

Cred ca este buna combinatia imi place prazul in combinatie cu orisice

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04