Mancare de linte cu praz

de T I M E A in Mancaruri de post, 12 Mar 2013 | 10344 vizualizari

 

O mancare gustoasa, rapida si sanatoasa, gata in cateva minute. Buna pentru vegetarieni, pentru cei care postesc sau pur si simplu pentru cei ca mine care din cand in cand isi doresc o mancare mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva de linte (240 gr net)
  • 1 morcov
  • praz (aprox 15 cm dintr-un praz)
  • 1/2 ardei capia rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita pudra de curcuma
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu praz:

Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.

Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de masline.  

Adaugam ardeiul tocat marunt si prazul feliat si mai calim 2-4 minute.

Lintea o scurgem de apa, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.  

Turnam lintea peste legume, adaugam o jumatate de cana de apa, punem condimentele si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 10 minute).   

Luam de pe foc si servim cald.

TIPS-URI

1

Puteti folosi linte proaspata fiarta separat

2

Cantitatile de la ingrediente sunt pentru o persoana sau cu indulgenta doua persoane daca mai aveti si altceva langa, asa ca daca doriti pentru mai multe persoane dublati/triplati cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Xandrinne 1

06.08.2014, 09:05

babi5 1

02.12.2014, 15:20

Cred ca este buna combinatia imi place prazul in combinatie cu orisice

Ksenya 1

20.04.2017, 11:06

Interesanta combinatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume