Mancare de linte cu sos de smantana

de Bya Ralu in Mancaruri de legume, 30 Ian 2016 | 676 vizualizari

 

A iesit atat de buna, nici nu va dau :)))

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smantana
  • unt
  • ulei de masline
  • vegeta/piper/peperoncino
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte cu sos de smantana:

Lintea se tine 1 ora in apa rece.

Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte.

Intr-o tigaie punem morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa solzisori, usturoiul strivit, unt si ulei de masline.

Lasam sa se caleasca legumele,punem apa cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba.

Cand a scazut zeama,punem lintea scursa, condimentele si mai completam cu apa pana cand legumele sunt fierte bine.

Punem smantana subtiaza cu putina apa, lasam pana scade putin zeama.

Se serveste cald.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425519
retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425520
retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425521
retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425522
retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425523
retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425524
retete culinare - Mancare de linte cu sos de smantana 425525

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

01.02.2016, 12:53

fara carne mihaela )

roxana_simona 1

08.02.2016, 16:27

Bya Ralu 1

25.10.2016, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21