Mancare de linte rosie cu menta

de papabundetot in Mancaruri de post, 16 Iun 2013 | 2543 vizualizari

 

Astazi fiind o zi de post ma gandisem sa fac ceva cu o aroma aparte si pentru ca aseara am vazut o emisiune culinara cu maestrul Gordon Ramsay am zis sa fur cate ceva din reteta lui si cu acesta ocazie sa aflu si de ce este atat de apreciat si iubit pentru mancarurile sale.:) Asa a aparut mancarea de linte rosie cu menta….voi puncta in reteta si ce am “furat” de la el

 

INGREDIENTE

  • O punga de linte rosie (inainte de a o gati eu am pus-o intr-un castron cu apa la inmuiat)
  • o ceapa alba
  • 3-4 catei usturo
  • migdale felii (eu din acestea am avut,pot fi si intregi dar sa le puneti la inmuiat cu o zi inainte)
  • o vanata
  • un dovlecel
  • 1 morcov
  • curry
  • sos soia
  • lapte de soia
  • menta verde
  • porumb dulce la conserva125 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte rosie cu menta:

Migdalele le-am pus intr-un castronel si am pus apa peste ele ca sa se inmoaie,apoi le-am scurs de apa si impreuna cu o lingurita de curry le-am bagat la blender pana s-a format o pasta delicioasa…..asta era de la Gordon 

Ceapa,usturoiul,morcovul le-am bagat si pe ele la blender pentru a se toca foarte fin, apoi intr-o cratita am pus ulei de cocos si cand s-a incins uleiul, am pus amestecul de ceapa, usturoi, morcov la calit. Am lasat la foc mai tare cam 4-5 minute, apoi am adaugat pasta de migdale cu curry si dovlecelul si vanata, acestea din urma taiate in cubulete de aproximativ 1 cm. Am amestecat bine toate ingredientele si am lasat la foc iute cam…7 minute. Adaugam apoi lintea scursa de apa si pentru a avea lichid in oala eu am pus in prima faza bautura de soia cu calciu,cea din poza de mai sus….cam 750 ml. E usor dulceaga si a dat mancarii o tenta exotica. Am lasat totul la fiert cam 30 min. amestecand din cand in cand ca mancarea sa nu se lege de oala.

Cand lintea a fiert mai mult de jumatate,am pus putina apa si am mai lasat la fiert pana a fiet in totalitate,dar….amestecand mereu pentru a nu se lega mancarea de oala. Pe final, am adaugat sos de soia (mancarea era putin dulce de la bautura de soia) pentru a-i schimba putin gustul,porumbul dulce scurs de zeama lui din conserva,am tocat cateva frunze de menta si am lasat sa mai dea 1-2 clocote…..si gataaaaa!!!!!!!!!

Mancarica a iesit absolut fabuloasa pot spune,nu stiu daca datorita lui Gordon care mi-a dat ideea cu migdalele sau….chiar e meritul meu 

Pofta mare!

 

COMENTARII (1)

Bya Ralu 1

16.06.2013, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55