Mancare de linte verde cu piept de pui

de Steffy in Pui, 16 Feb 2014 | 9819 vizualizari

 

Am tot auzit ca lintea este foarte sanatoasa, satioasa si am facut pentru prima data o mancare de linte verde cu piept de pui. Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 cani linte verde
  • un morcov mare
  • o ceapa mare
  • 150 ml suc de rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de linte verde cu piept de pui:

Lintea se pune la inmuiat pentru cel putin 6 ore, timp in care schimbam apa de 2-3 ori. Cand este bine inmuiata, se clateste si se strecoara printr-o sita.

Pieptul de pui se pune la fiert si cand e gata, se taie bucati mici.

Morcovul se da pe razatoare si ceapa se taie marunt. Se pun la calit in ulei, se adauga jumatate de cana de apa, apoi carnea de pui si lasam sa dea un clocot. Punem lintea, adaugam 2 cani de apa si acoperim. Fierbem in jur de 20 minute, pana mai scade apa. Punem sucul de rosii, condimentele si mai lasam, la foc mic, pentru 10 minute, mestecand continuu.

La final, tocam patrunjelul si acoperim. Se serveste calda, cu niste muraturi alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de linte verde cu piept de pui 298664
retete culinare - Mancare de linte verde cu piept de pui 298665
retete culinare - Mancare de linte verde cu piept de pui 298666
retete culinare - Mancare de linte verde cu piept de pui 298667
retete culinare - Mancare de linte verde cu piept de pui 298668

COMENTARII (10)

deyutzky 1

17.02.2014, 09:38

foarte buna! si conopida aia imi cam face cu ochiul

Pushaa 1

17.02.2014, 11:06

_Alina_ 1

17.02.2014, 12:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55