Mancare de mazare cu friganele

de kamy in Mancaruri de legume, 17 Ian 2011 | 6295 vizualizari

 

Am spus ca nu mai vreau sa mananc carne o perioada si asa o sa fac.Sabina bineanteles ca mi-a dat morcovii deoparte(las ca m-am vitaminizat eu) si a trebuit sa-i fac pulpe la cuptor pe langa mazare.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane mazare(800 grx2)
  • 4 morcovi mari
  • 3 cepe mari
  • 250 ml.bulion
  • 1 lg.zahar
  • 1 lg cu varf faina
  • sare,
  • piper
  • marar si patrunjel frunze
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Ceapa am taiat-o cubulete si am pus-o la calit in 3 lg.de ulei,Cand e sticloasa,adaugam  morcovii taiati rondele,amestecam din cand in cand lasandu-i la calit putin dupa care punem o ling de boia,amestecam si apa fierbinde sa acopere morcovii.Cand sunt morcovii aproape fierti,adaugam mazarea,lasam sa fiarba fara capac 5 min dupa care adaugam bulionul amestecat cu lg de faina,sare,piper dupa gust.

Zaharul il punem intr-un ibric,il caramelizam putin si stingem cu apa.

Adaugam in macarea de mazare la sfarsit,mai lasam sa dea in 2-3 clocote si stingem focul.

Adaugam marar si patrunjel verde.

Am servit mazarea cu friganele dar Sabina cu pulpe de pui.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

La mancarea de mazare pun morcovi taiati rondele ca volum cat si mazarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
“Fatayer sabanegh”-Placinte arabesti cu spanac