Mancare de mazare cu sos de rosii

de anca_rm in Mancaruri de post, 18 Dec 2013 | 11821 vizualizari

 

Daca va place mazarea , daca tineti sau nu post este o mancarica foarte gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare congelata
  • un ardei
  •   o rosie
  • 150 ml suc de rosii (bullion )
  • o jumate de ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 100 ml apa (aproximativ )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu sos de rosii:

Ceapa o curatam si o taiem dupa preferinta , usturoiul il tocam marunt si taiem si ardeiul cubulete .

 Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana cand se caleste –devine translucida , atentie sa nu se arda . Punem ardeiul si usturoiul , amestecam  si mai lasam putin sa isi lase aromele . Apoi adaugam mazarea  si apa (apa punem atat cat sa nu acopere cu totul mazarea , dar sa ii ofere posibilitatea sa fiarba ).

 Pana cand fierbe mazarea decojim rosia si o taiem cubulete .

 Amestecam din cand in cand in mazarea si cand este aproape fiarta punem rosia , bulionul , sarea si piperul dupa gust.

 Mai lasam pe foc sa  dea cateva clocote si se poate servi.

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si mazare proaspata binenteles

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Merisor 1

18.12.2013, 17:29

Foarte buna!

anca_rm 1

19.12.2013, 12:19

Merisor multumesc

laura_n 1

22.12.2013, 12:49

imi place tare mult,chiar si simpla! eu am invatat de la bunica mea, sa pun un varf de lingurita zahar. iese demential de buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ciuperci si legume