Mancare de naut cu piept de porc prajit

de Valclaudia in Porc, 29 Noi 2015 | 3362 vizualizari

 

Mancarea de naut am preparat-o separat, astfel incat poate fi servita foarte bine si de cei care tin post. Pieptul de porc prajit e pentru cei care nu tin post iar in combinatie cu mancarea de naut e un preparat foarte gustos si satios...
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut uscat
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pasta de busuioc in ulei
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de ardei
  • cateva frunze de telina tocate
  • 600 g piept de porc proaspat
  • sare, piper dupa gust + putin condiment pentru carnea de porc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu piept de porc prajit:

Nautul se pune de seara la hidratat in apa rece.

Dimineata se scurge de apa, se clateste sub jet de apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat.
 Cand furculita patrunde usor in boabele de naut inseamna ca este fiert, il scurgem de apa in care l-am fiert, apoi il clatim sub jet de apa sa indepartam cojile.

Punem intr-o cratita 2 linguri de ulei, lasam la incins.

Adaugam 1 lingura pasta de busuioc in ulei, amestecam, adaugam apoi nautul clatit si scurs, pasta de ardei si amestecam. La final presaram frunze de telina proaspat tocate.

Pieptul de porc de spala in apa rece, apoi se taie fasii.

Punem fasiile in tigaie antiaderenta sau cu fund dublu, adaugam 1/2 cana apa, sare, piper si condiment pentru prepararea carnii de porc si acoperim tigaia lasand carnea sa se gateasca la foc potrivit pana scade toata apa.

Dupa ce apa a scazut, indepartam capacul tigaii si mai pastram carnea pe foc pana se rumeneste uniform pe ambele parti.

Servim mancarea de naut ca fel principal intr-o zi de post sau cine doreste poate servi langa aceasta mancare si fasii de piept prajit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu piept de porc prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

29.11.2015, 20:43

miki_a 1

30.11.2015, 13:10

Foarte bine gatit nautul!

mihaelar63 1

30.11.2015, 22:56

Nautul ca nautul ,. Bun daca are condiment carne Imi place condimentul care face diferenta: busuiocul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului