Mancare de pastai cu mamaliga si sos de usturoi

de rivka in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2009 | 11217 vizualizari

 

O mancare fara carne foarte copioasa, sanatoasa si buna la gust.

 

INGREDIENTE

  • faina de malai
  • sare
  • unt sau ulei(de masline)
  • pastai
  • usturoi
  • frunza de patrunjel
  • iaurt sau smantana
  • pasta de chilli iute sau pasta de ardei iuti       
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pastai cu mamaliga si sos de usturoi:

Se pun pastaile intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote sub capac cca 7 minute,in apa cu sare, se incearca cu mana cand sunt muiate.

Se prepara intre timp mamaliga.

Cand pastaile sunt gata se scurge apa , si se trag scurt intr-o tigaie cu putin unt sau ulei de masline impreuna cu verdeata(patrunjelul tocat).

Se prepara un sos de usturoi din iaurt sau smantana impreuna cu usturoiul pisat(cat de mult va place) si eventual o lingura de pasta de ardei iuti sau chilli.

Se servesc pastaile calde deasupra mamaligii si impreuna cu sosul de usturoi.

Pofta buna!

 

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (1)

Miha 1

06.09.2009, 00:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21