Mancare de piept de pui cu kapia si smantana

de Rocsi in Pui, 10 Noi 2011 | 2190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de cartofi
  • 1 piept de pui
  • 3 -4 ardei kapia
  • 300-350 gr smantana
  • 1 legatura marar verde
  •  Sare
  • Piper
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de piept de pui cu kapia si smantana:

Luam cartofii si ii curatam. Ii spalam si ii taiem cuburi potrivite,ca marime. Ii punem intr-o cratita la fiert cu un praf de sare. Ii fierbem cam pe 3 sferturi(deci nu ii fierbeti foarte bine ca sa nu  se sfarame).

Ardeii ii punem la copt. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol si ii acoperim cu un capac. Ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii decojim.

Pieptul de pui il spalam. Il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Punem bucatelele de pui si le rumenim pe ambele parti,doar putin si la foc potrivit.

Peste adaugam cartofii ,fierti pe 3 sferturi si scursi bine de apa. Ardeii kapia ii facem fasii si ii punem tot in tigaie peste pui. Invartim bine si lasam astea pe foc cam 2 minute. Smantana o amestecam cu zeama lasata de ardei ,apoi o turnam peste tot amestecul de mai sus. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam doar cateva clocote .(cat sa fie si puiul facut). Mararul il tocam marunt si il turnam peste mancare.

Inchidem focul aragazului,incorporam bine si verdeata si acoperim cam 10 minute cu un capac,pentru ca aroma mararului sa patrunda bine.

Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mancare de piept de pui cu kapia si smantana-0
Mancare de piept de pui cu kapia si smantana-1

COMENTARII (23)

Rocsi 1

13.11.2011, 21:28

medi

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:04

Rocsi 1

16.11.2011, 15:27

antici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04