Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci )

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Aug 2013 | 2649 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg de cartofi
  • 100 gr. margarina
  • 100 ml apa in care am fiert cartofii
  • sare daca mai este nevoie

Pentru ghiveci:

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi diferit colorati
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de teilna
  • 1/2 kg rosii
  • sare si piper dupa gust

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post (piure de cartofi cu ghiveci ):

Spalam si curatam legumele.

Punem cartofii taiati cubulete in apa cu sare la foc si ii lasam la fiert.

Cand sunt fierti, ii punem in robot cu 100 gr margarina si cca 100 ml de apa in care au fiert, asa fierbinti ii mixam pana obtinem un piure fin,de consistenta dorita.

Ceapa si ardeii se maruntesc cu robotul,apoi se calesc in ulei timp de 5 minute. Se adauga sare si piper, apoi rosiile trecute prin robot, o foaie de dafin  si lasam sa fiarba pana scade apa. La final se adauga frunza tocata de telina si se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

   

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250061
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250062
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250063
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250064
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250065
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250066
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250067
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250068
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250069
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250070
retete culinare - Mancare de post  (piure de cartofi cu ghiveci ) 250071

COMENTARII (10)

Rocsi 1

06.08.2013, 11:35

Aici este de mine

tanyapatap 1

19.08.2013, 19:46

babi5 1

29.08.2013, 20:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D