Mancare de praz cu masline

de Tuxedo in Mancaruri de post, 31 Mar 2014 | 2022 vizualizari

 

Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)

 

INGREDIENTE

  • 3 – 4 fire de praz
  • o ceasca de masline negre (desarate)
  • un pahar de vin alb (sec)
  • sare dupa gust
  • piper boabe (cateva bobite)
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.

Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).

Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.

Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie  (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).

Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.

Se adauga  patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!

Este delicios!

Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!

Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

 

TIPS-URI

1

se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de praz cu masline 307551
retete culinare - Mancare de praz cu masline 307552

COMENTARII (9)

Pushaa 1

31.03.2014, 13:02

Bunica 1

31.03.2014, 14:48

Asa mult imiplace aceasta mancarica!

laura_n 1

01.04.2014, 16:23

imi place la nebunie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D