Mancare de pui cu galuste in sos de legume

de Angelina_Elena in Pui, 27 Iun 2013 | 1450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 4 ciocanele
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei
  • o cana de apa
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 2-3 linguri apa
  • 4 linguri si jumatate faina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu galuste in sos de legume:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Ardeiul spalat in taiem fasiute, iar rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Ceapa o punem la calit in 3 linguri de ulei.

Adaugam apoi ardeiul, lasam putin sa se caleasca impreuna, apoi adaugam cioconelele curatate si condimentate cu putina sare si piper.

Lasam pana ciocanelele sunt facute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, apa si lasam sa fiarba la foc mic.

Pana cand sosul scade pregatim galustele.

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare.

Intr-un bol batem ouale cu un pic de sare si piper si adaugam treptat faina si apa. 

Cand apa incepe sa fiarba luam cu o lingurita din compozitia precedenta si formam galustele.

Lingurita am trecut-o de fiecare data prin apa fiarta din oala.

Lasam sa fiarba 10 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert).

Le luam cu o paleta cu gaurele si le adaugam peste sos, condimentam cu sare si piper, presaram patrujel proaspat apoi servim.

Pofta buna!

 

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

27.06.2013, 19:41

Miha

Rocsi 1

27.06.2013, 20:25

Ce mancare gustoasa ne-ai adus

Angelina_Elena 1

27.06.2013, 20:38

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04