Mancare de spanac

de T I M E A in Mancaruri de legume, 31 Iul 2012 | 1191 vizualizari

 

Spanacul...hmmm....multa bataie de cap mi-a mai dat pe cand eram copil....nu vroiam sa il mananc pt ca era prea verde...mancam doar oul de deasupra si restul ramanea in farfurie si spuneam ca am mancat destul...:))
Acum il gatesc si il si mananc cu foarte mare drag...

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr au pungile mele din congelator gata fierte si tocate marunt marunt
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • o capatana mica de usturoi
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Punem un vas  pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Faina nu trebuie sa se arda. 

Adaugam apoi spanacul fiert si tocat si amestecam bine cu faina.

Punem vasul inapoi pe foc si adaugam treptat laptele amestecand.

Adaugam usturoiul pisat sau tocat marunt si sare si piper dupa gust.

Lasam pe foc aprox 25 min.

Trebuie amestecat mereu pentru ca se prinde foarte repede de fundul vasului. 

Se serveste cald cu ochiuri  ... super bun pentru pranz sau cina si este plin de fier.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancare de spanac 172113
retete culinare - Mancare de spanac 172114
retete culinare - Mancare de spanac 172115

COMENTARII (36)

Rux 1

01.08.2012, 18:28

Ador spanacul!

T I M E A 1

01.08.2012, 18:43

Acum ca mi-a venit mintea la cap si mie imi place . cand eram mica nu il mancam )

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55