Mancare de spanac ca la mama acasa

de Irina in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 60304 vizualizari

 

Cel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre tarabele cu salata verde, spanac, loboda, leurda, untisor, ceapa si usturoi verde. Am ales niste spanac proaspat si am facut o delicioasa Mancare de spanac ca la mama acasa, numai buna pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente Mancare de spanac ca la mama acasa

  • 1 kg spanac proaspat
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 8 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac ca la mama acasa:

Am spalat si am curatat bine spanacul.

Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit.

Cand s-au inmuiat, am adaugat spanacul, putina sare si piper si putina apa. Eu am oparit spanacul inainte, de teama sa nu se ofileasca, pentru ca nu l-am preparat imediat ce l-am cumparat. 

La scurt timp, pentru ca nu-i trebuie prea mult spanacului sa fiarba, am adaugat rosioarele taiate jumatati si am mai lasat putin la foc, in vasul acoperit cu capac.

Inainte de a stinge focul am stors inca putin usturoi verde deasupra si am adaugat zeama de lamaie, pentru un gust cat mai fresh.

Am prajit cateva felii de paine pentru a le servi impreuna cu mancarea, dar se poate servi si alaturi de mamaliguta.

Incercati si rulouri cu spanac si telemea, sunt un deliciu!

Pofta buna, va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete