Mâncare de spanac cu ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 7 Ian 2014 | 5855 vizualizari

 

Nu știu dacă a mai probat cineva rețeta asta? Dar ideea mi-a venit instant, deoarece aveam o mână de ciuperci cu care nu știam ce să fac;) Și a ieșit un preparat foarte bun;)

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat cca. 1000 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • codițe de ciuperci cca. 300 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • sare iodată.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de spanac cu ciuperci:

Spanacul decongelat se călește în puțin ulei, împreună cu usturoiul curățat și pisat, cca. 5 minute la foc mic, neacoperit. Între timp codițele de ciuperci curățate se taie rondele și se adaugă la amestecul de ciuperci.  

Se completează cu cca. 500 ml apă rece, să acopere amestecul cam un deget, apoi se lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mic, neacoperit. Făina se dezleagă cu puțină apă rece și se adaugă la mâncărică, pentru a se lega, și se amestecă contiuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 2-3 minute, se asezonează de sare și se oprește focul. Mâncărica se consumă fierbinte alături de mămăligă sau pâine.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru zilele de dulce și gurmanzi, mâncărica poate fi acompaniată de preparate din carne sau ouă ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de spanac cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelam90 1

08.01.2014, 08:14

Interesanta combinatia!

laura_n 1

09.01.2014, 09:42

Crisule, noroc de tine! nu m-as fi gandit niciodata sa le combin, insa cred ca e perfecta combinatia! bvoo!

Panacris 1

09.01.2014, 14:48

Laura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Legume colorate la grill