Mancare de vinete cu dovlecei

de T I M E A in Mancaruri de legume, 9 Iul 2013 | 15216 vizualizari

 

Mai aveam niste vinete la congelator dar vroiam altceva decat salata de vinete. Si cum mai tot timpul am in casa si dovlecei, m-am gandit ca aceasta combinatie intre vinete si dovlecel o sa fie una gustoasa rau. Si mare dreptate am avut :). Multe legume, aroma de usturoi si busuioc....mmmm o bunatate ce o recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • 400-500 gr vinete coapte si tocate
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 rosie
  • sare si piper
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 cani de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete cu dovlecei:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prejesc in ulei.

Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici.

Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecam din cand in cand.

Sare si piper punem dupa gust.

Dupa vreo 20 de minute cand a scazut apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. (daca dovlecelul nu este fiert mai adaugam putina apa) 

Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Mai lasam 4-5 minute apoi oprim focul.

Se poate servi atat cald cat si rece.

Pofta buna sa aveti ca noi am avut!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si vinete proaspete taiate cubulete si calite mai intai in ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

T I M E A 1

10.07.2013, 19:30

Diana ma bucur mult ca iti place

T I M E A 1

10.07.2013, 19:31

Felicia ideea era de o mancare rapida si sa nu mai punem la cuptor ca e ff cald. Iar la verdeturi fiecare cu gusturile lui, eu nu mananc marar decat fff rar in 1-2 mancaruri si ador busuiocul

pity19 1

01.09.2014, 00:05

Super reteta de vara! Ador legumele proaspete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vanata cu carnati