Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare

de katty in Mancaruri de post, 20 Oct 2014 | 3182 vizualizari

 

O mancare consitenta, perfecta pentru zilele de post .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac curatat
  • 1 conserva naut
  • 150 gr mazare congelata
  • 1 conserva rosii
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde pentru decor
  • cous-cous sau orez fiert
  • 1 lingura ulei
  • chilli pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare:

Tocam ceapa fin . 

Taiem dovleacul in cuburi potrivite .

Scurgem nautul din conserva si il clatim .

Si aceasta reteta am facut-o cu aparatul Philips Multicooker  , dar puteti sa o faceti la fel de bine pe aragaz .Pornim aparatul cu optiunea FRY pentru 15 minute .

Punem uleiul si  adaugam ceapa tocata fin . Lasam ceapa sa se inmoaie , amestecand ocazional , apoi adaugam cuburile de dovleac .

Le lasam aproximativ 3-4 minute , pana incepe sa se inmoaie , amestecand usor din cand in cand .Adaugam mazarea  si amestecam ocazional pana trece timpul .

Stingem cu aproximativ 300 ml apa  si pornim aparatul cu optiunea STEW pentru 30 de minute .

Dupa 15 minute punem conserva de rosii mixata , nautul , sare , piper , cimbru  , chilli si foaia de dafin  .

Lasam sa fiarba pana trece timpul . 

Pastram mancarea calda pana in momentul servirii .

Servim mancarea cu cous-cous  si patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti un aparat Philips Multicooker faceti mancarea la fel , dar pe aragaz .Fierbeti mancarea la foc mic .

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

21.10.2014, 11:15

reisnaor_2006 1

21.10.2014, 13:36

foarte buna

Rocsi 1

21.10.2014, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D