Mancare taraneasca de legume

de Ancutsa in Mancaruri de post, 12 Apr 2021 | 4319 vizualizari

 

Am pregătit această mâncare de post, cu linte verde, mazăre galbenă, cartofi, ardei și morcovi.

 

INGREDIENTE

  • 100 g linte verde,
  • 100 g mazăre galbenă,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 1 ardei,
  • 750 ml apă,
  • 2 linguri bulion,
  • Sare, după gust,
  • opțional: pătrunjel proaspăt, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca de legume:

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte.

A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se decojească ușor (în cazul lintei).

Cureți și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai ceapa solzișori, cartofii îi tai cuburi, ardeiul îl tai cubulețe, iar morcovul, rondele.

Într-o cratiță, încingi puțin ulei și călești ceapa, adaugi sare, morcovul și acoperi cu 200 ml apă (un pahar). După aprox 5 minute, adaugi și cartofii și ardeiul.

Mai completezi cu 350 ml apă (un pahar și jumătate), iar când cartofii sunt aproape fierți, adaugi lintea și mazărea galbenă. Mai lași să fiarbă 10-15 minute.

Adaugi bulionul desfăcut în 200 ml apă.

Mai lași să fiarbă cam 5 minute, apoi iei focul.

Servești cu verdeață proaspătă tocată mărunt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/mancare-taraneasca-de-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu crupe (pasat) de porumb si ciuperci