Mancare taraneasca duminicala

de mihaelar63 in Pui, 19 Feb 2016 | 4217 vizualizari

 

   Mult imi place aceasta mancare simpla, taraneasca cu gust de copilarie. O mancam cand mergeam la bunica din Horoatul-Crasnei, Salaj .  Se face o  supa limpede cu carne  de pasare si legume.  Se scurge zeama  in care se vor fierbe taitei sau galuste de gris. Carnea si legumele se folosesc pentru felul doi. Totul era folosit in mod judicios si in acelasi timp cu economie.
    Am primit de la soacra pasare proaspata taiata, necongelata. Legume tot din aceeasi sursa. Mancare are o savoare deosebita cu ingrediente de la tara .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pasare de curte
  • 6 morcovi
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita piper
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde
  • sare
  • 150 ml ulei / untura proaspata
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca duminicala:

  1. Carnea de pasare se  curata, se portioneaza si se spala temeinic.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare.
  4. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute.
  5. Scurgeti carnea si legumele de zeama.
  6. Zeama de carne poate fi folosita ca baza pentru o supa/ ciorba. Se pot fierbe taitei in ea sau galuste de gris . Ceapa  se arunca.
  7. Intr-un vas de fonta cu pereti grosi puneti ulei si prajiti carnea pana devine rosiatica .
  8. Trageti carnea deoparte si prajiti si morcovii.
  9. Adugati cartofii si amestecati.Tasati zdrobind usor.
  10. Puteti praji legumele pana aproape fac crusta.
  11. Incorporati in amestec mult patrunjel tocat.
  12. Puteti incorpora pentru gust si 2-3 polonice cu supa fierbinte daca doriti un amestec mai moale.

TIPS-URI

1

Placerea mea era sa servesc langa aceasta mancare si doua - trei galuste de gris din supa.

2

Bobele de piper fierte nu se arunca, se incorporeaza si ele in amestec . Le ador gustul doar usor picant .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca duminicala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mazare pe pat de cartofi