Mancare turceasca

de Bunica in Mancaruri de legume, 26 Aug 2012 | 3994 vizualizari

 

Am mancat-o la o prietena mi-a placut . Am intrebat-o de unde are reteta.Mi-a spus ca a vazut o emisiune la televizor, dar nu stie cum se numeste.Daca cineva recunoaste reteta il rog sa-mi spuna cum se numeste ca sa trec denumirea corecta.

 

INGREDIENTE

  • o vanata potrivita
  • o ceapa mare
  • 2 ardei grasi(1 cerde si 1 rosu)
  • 2 rosii potrivite sau 1 mare
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare turceasca:

Vanata se spala, se taie cubulete si se pune intr-un castron cu apa si sare timp de 30 min. Dupa 30 min. se scot,se scurg si se calesc pana devin aurii.Se scot pe un prosop sa se scurga de grasime.Dupa ce s-au scurs se pun intr-un vas de yena sau castron.

1 ardei gras taiat julien se caleste putin si se pune peste vanata in vas.

Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc pana devin sticloas . Peste ele se adauga ardeiul taiat marunt si se calesc pana se inmoaie si ardeiul.Tot la calit peste ceapa si ardei se adauga rosia ,care a fost data pe razatoare.Se fierbe sosul pana scade.Se condimenteaza si se pune peste vinete si ardeiul calit.Patrunjelul tocat marunt se adauga la sfarsit. 

 

 

 

TIPS-URI

1

se consuma calda, dar este foarte buna si rece

RETETA IN IMAGINI

Mancare turceasca-0
Mancare turceasca-1
Mancare turceasca-2
Mancare turceasca-3
Mancare turceasca-4
Mancare turceasca-5
Mancare turceasca-6
Mancare turceasca-7

COMENTARII (27)

Bunica 1

27.08.2012, 22:05

Mireluta cu mare placere o mai fac pentru tine!

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:29

buna rau

Bunica 1

28.08.2012, 21:56

maine o fac iara ....e de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04