Mancarea marinarului(Sjömansgryta)

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2012 | 3441 vizualizari

 

Aceasta reteta este una suedeza in care marinarii de odinioara aflati in larg preferau sa foloseasca bere neagra(pentru ca se spune aveau la bord mai multa bere decat apa potabila.....hihihi)la diverse preparate culinare .Eu am adaptat-o putin gusturilor mele adaugand si o lingura de pasta de tomate.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii pulpa de vita
  • 2 cepe
  • 200 ml bere neagra
  • cimbru uscat  
  • foi de dafin
  • 2 radacini micute de patrunjel
  • 6 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 1lingura pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura mustar
  • boabe de piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea marinarului(Sjömansgryta):

Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta. Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa, circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant, iar in uleiul ramas calim ceapa pe care am taiat-o marunt. Adaugam apoi carnea, radacinile de patrunjel taiate rondele, cimbrul si foile de dafin. Turnam berea si apoi adaugam si apa astfel incat carnea sa fie acoperita de lichid. Condimentam dupa gust cu sare si piper si apoi lasam pe foc, sub capac, circa 1 ora si 15 minute, avand grija ca din cand sa mai amestecam.

Cand carnea este aproape gata am adaugat cartofii taiati in sferturi si lasam pana cand totul este bine facut. Scoatem carnea si cartofii, asezam pe un platou, iar in sosul rezultat am adaugat amidonul (dizolvat in putina apa rece), mustarul, cateva boabe de piper si pasta de tomate. Amestecam si lasam pana cand sosul scade, se ingroasa, apoi tragem de pe foc.

Pe o farfurie asezam carnea, cartofii si turnam sos atat peste carne cat si peste cartofi. Asezonam cu patrunjel verde. Daca mai ramane sos (si cu siguranta mai ramane) il punem intr-un bol si il servim la masa pentru cine mai doreste, pentru cine mai pofteste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarea marinarului(Sjömansgryta) 151494
retete culinare - Mancarea marinarului(Sjömansgryta) 151495

COMENTARII (57)

mirela0911 1

18.03.2012, 16:14

Cred ca e foarte buna!

silvi0ara 1

18.03.2012, 17:48

Vai mai Medi ce bunatate ai facut tu aici.
Destepti marinarii astia.

babi5 1

03.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D