Mancarică de cartofi cu afumatură

de ionix in Porc, 17 Oct 2010 | 6162 vizualizari

 

mie una nu-mi place, dar a fost "comanda" fratelui meu :D cica a fost gustoasa :p

 

INGREDIENTE

  • circa 4-5 cartofi potriviti
  • 1 kg coaste afumate de porc
  • 150 ml suc de rosii
  • o legatura cu marar
  • 1/2 lingurita cu cimbru
  • sare, piper
  • doua cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 cate de usturoi
  • doua  linguri cu ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarică de cartofi cu afumatură:

Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot.

Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda.

Intre timp, legumele se pregatesc astfel:

-ceapa taiata cubulete

-cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor
-ardeiul taiat felii
-usturoiul tait felii subtirele

 

Intr-un ceaun punem la incins uleiul impreuna cu 2 linguri de apa.

Adaugam ceapa si ardeiul iar apoi lasam la calit.

Punem si coastele, dupa ce s-a inmuiat ceapa, si lasam circa 10 minute. Sa nu uitam sa amestecam intruna.

Adaugam cartofii, mai lasam 2-3 minute si turnam apa cat sa acoperim cartofii. Se da la foc iute pana incep sa fiarba cartofii.

Dupa vreo 20 de minute, punem usturoiul si amestecam.

cand au inceput sa fiarba cartofii adaugam sosul de rosii, mararul si cimbrul.

Lasam sa mai fiarba pana cand scade din zeama, punea sare si piper iar apoi oprim focul.

Se serveste calda alaturi de muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarică de cartofi cu afumatură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.10.2010, 19:54

ba sa stii k mai manc din cand in cand...

kamy 1

18.10.2010, 21:15

e bunaaa 5f

ionix 1

18.10.2010, 21:36

@Kamy... multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura