Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Mult imi place gustul acestei mancarici,nu stiu de ce,poate ca ne-o prepara mama in copilarie!!!...bine tin sa zic ca carnatul din mancare nu il mananc niciodata,dar gustul ce-l da imi place!!
Intai ne pregatim toate legumele,apoi pregatim mancarea.
Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem bucati pe lung,mai groase.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il taiem rondele subtiri.
Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Carnatul il taiem felii mai grosute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam carnatul si il rumenim putin pe ambele parti.
Apoi adaugam ceapa si morcovul ,cateva linguri de apa si lasam sa se inmoaie 3-4 minute legumele(puteti sa nu puneti apa,sa le inmuiati doar in ulei,eu incerc sa evit caleala cat de cat).
Apoi adaugam cartofii si gogosarii si punem apa cat sa fie acoperiti cartofii.
Acoperim oala cu un capac si lasam sa se faca la foc potrivit.
Amestecam din cand in cand.
Cand cartofii sunt facuti si a scazut suficient zeama adaugam paste de rosii.
Condimentam cu sare si piper,dupa gust si amestecam in mancarica.
Mai lasam 3-4 minute pe foc.
La urma presaram putin patrunjel verde si mai lasam acoperita oala macar 10 minute.
Alaturi de o salatica de sfecla a mers de minune!
Sa aveti pofta!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult