Mancarica de legume

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 9 Iun 2010 | 2438 vizualizari

 

am numit-o asa simplu fiindca asta e, ruda cu ghiveci sau rattatouille.E satioasa si gustoasa, se face rapid si se poate servi in mai multe feluri.Eu am ales niste tagliatelle simple.

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate de vanata mica
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 capatana usturoi nou (adica din cel verde dar care are capul mare si bulbii formati)
  • 2 ciuperci proaspete champignion albe
  • 2 frunze de varza alba mica
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 1/2 borcan mic de pasta de tomate(cam 4-5 linguri)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de legume:

Se spala legumele bine, se curata de coaja morcovul si se curata de pielita ciupercile, se scot semintele si vinisoarele de la ardeiul kapia si cotorul.Se toaca marunt legumele toate si frunzele de varza.Morcovul se da pe razatoarea mica.Se pun la calit in 2 linguri de ulei, se amesteca bine si spre sfarsit se adauga pasta de tomate.Se amesteca din nou si se mai lasa putin pe foc.

Se serveste presarata cu patrunjel verde si cu diverse garnituri, mamliguta calda, un piure cu smantana sau paste fainoase.Eu am ales pastele, am fiert un rotocol de tagliatelle in apa cu sare si apoi le-am scurs sub jet scurt de apa rece apoi fiind caldute inca le-am amestecat cu putin unt topit.Foarte satios si gustos mi s-a parut si in plus nu e greu de facut deloc!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarica de legume 36662
retete culinare - Mancarica de legume 36663
retete culinare - Mancarica de legume 36664

COMENTARII (8)

mena29 1

09.06.2010, 20:34

Am atatea bunatati pastrate la favorite incat nu stiu cand o sa reusesc sa le fac pe toate

Ina 1

09.06.2010, 20:51

nota 5 din 7 voturi. Frumos arata si stiu si ca-i buna rau

Rocsi 1

11.06.2010, 10:52

foarte apetisanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55