Mancarica de linte

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2009 | 12161 vizualizari

 

Iata cateva informatii de pe Wikipedia:

Lintea este catalogată ca aliment de grad nutriţional A datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteină şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conţine colesterol şi aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare.
Lintea este o plantă originară din Orientul Apropiat şi a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizată în alimentaţie, incă din Neolitic.

În prezent, lintea este utilizată extensiv la scară globală, fiind preferată de populaţia asiatică şi mediteraneană, precum şi de către vegetarieni.

Si cum eu sunt in Grecia...al ei genul asta de alimente se gaseste peste tot, il onsuma foarte mult..reunosc imi place si mie dar nu la fel de mult ca grecilor.

 

INGREDIENTE

  • 2 canutze si jumatate de linte
  • 1morcov, 1 ardei capia rosu (se poate pune si o ceapa medie..eu nu am avut)
  • suc de rosii o cana...sau bulion 2-3 linguri
  • ulei de masline
  • sare, piper, paprica, oregano
  • 250g carne porc-optional...eu o aveam in congelator
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte:

Preparare:

Se pune lintea la fiert, se lasa cam 20 minute pana da in clocot de cateva ori, apoi i se schimba apa. Acest procedeu de face de inca doua ori, pentru a curata negreala care o lasa lintea la fiert.

Se pune la fiert si carnea. La ultima schimbare de apa la linte se poate folosi apa in care a fiertcarnea. Cand lintea este la fiert in ultima apa se adauga si carnea deja fiarta. Intre timp se pun la calit in putin ulei de masline ardeiul si morcovul, peste care se adauga sucul de rosii. Dupa ce au fiert cateva minute se adauga peste linte si carne. Se asezoneaza cu condimente si se mai lasa la fiert pana mai scade zeama.

La sfarsit se pune patrunjel si se lasa doua trei minute pentru a se amesteca aromele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarica de linte 9627
retete culinare - Mancarica de linte 9628
retete culinare - Mancarica de linte 9629
retete culinare - Mancarica de linte 9630

COMENTARII (4)

anaiordan 1

28.10.2009, 19:01

inseamna ca ai patit-o de te lauzi asa de mult...

iSyc 1

28.10.2009, 20:14

@lintaru&fasolaru : nu vrei te rog sa canti pe la alte mese ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!