Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun

de hanna in Mancaruri cu carne, 7 Aug 2015 | 610 vizualizari

 

Acest fel vine dintr-o regiune cunoscuta in Nordul Africii pentru terenurile imense de maslini si fermele de ciuperci, dezvoltate in pesterile de la poalele muntilor in Algeria.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 ceapa felii
  • 4 catei de usturoi ( eu am avut maslinele umplute cu usturoi)
  • 3 ciocanele de pui
  • sare
  • piper
  • turmeric - curcuma ( pt culoare aurie)
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 cartof taiat in bucati mai mari
  • 1 borcan masline verzi
  • 4 cani de apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun:

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana cand in oala ramane un sos mai subtire sau pana cand s-au preparat legumele. 

Serviti cu paine calda; muraturile nu prea merg. Noi am papat cu pasta de ardei iute. 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti o oala tajine care rezista pe foc ( nu toate sunt rezistente la aragazul cu flacara) folositi pentru acest fel de mancare, pentru a-i da un gust putin afumat.

2

La servire, stropiti cu putin suc de lamaie pentru un gust mai intens.

3

Daca va place sosul rosu, adaugati putina pasta de tomate sau bulion peste pui.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun 394115
retete culinare - Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun 394117
retete culinare - Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun 394118

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

08.08.2015, 22:41

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:44

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

11.08.2015, 17:52

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L