Mancarica de naut

de simona72 in Mancaruri de legume, 17 Iul 2013 | 21152 vizualizari

 

Imi place tare mult nautul si-l consum mai ales in zilele de iarna. Nu mai facusem demult mancarica de naut si chair imi era dor. Nu-l ocoliti pentru ca este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr naut
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 3 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cutie rosii decojite si tocate in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite pasta de gogosari
  • 1 virf de pasta ardei iute
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • patrunjel si oregano proaspat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1 bucata costita fiarta(aprox 700 grame)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de naut:

Nautul se pune intr-un castron incapator cu apa multa la hidratat, in care va sta peste noapte. Isi va dubla volumul si se va fierbe mai repede. A doua zi, spalati nautul in mai multe ape, puneti o cratita pe foc cu 2 linguri ulei de masline, adaugati ceapa taiata marunt si lasati 2-3 minute sa se caleasca.

Adaugati ardeiul gras taiat bastonase, cuburi, cum doriti, morcovul taiat rondele si mai lasati toate sa se caleasca 2-3 minute. Adaugati nautul spalat si apa(eu am folosit supa de pui)cit sa acopere nautul. Lasati sa fiarba aproximativ 1si 1/2-2 ore, sa fie fiert dar sa nu se zdrobeasca. Costita fiarta se taie in felii si se prajeste in tigaia incinsa cu 1 lingura ulei de masline. In mincarica de naut se adauga sare si piper dupa gust, pasta de gogosari, putina pasta de ardei iute sau cit doriti de iute sa iasa mincarica, cimbru uscat, concentrat de legume.

Se amesteca sa se intrepatrunda aromele, se adauga costita prajita, se lasa sa fiarba 5-10 minute mincarica, se adauga amidonul diluat in 2-3 linguri apa, patrunjel si oregano proaspat. O mincarica delicioasa pe care noi am servit-o cu salata de varza cu rosii.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca nu aveti timp sa lasati nautul la fiert cumparati naut la cutie

2

servit fara carne este la fel de bun si consistent

3

iarna serviti cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de naut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine